Witajcie w Kociałkowa!

Menu
· Strona główna
· A może filmik? :)
· Ankiety
· Czy masz nadwagę?
· Dla znudzonych
· Dziennik
· Komentarze
· Linki
· Lista użytkowników
· Ogłoszenia drobne
· Poleć nas innym
· Statystyka strony
· Wiadomości prywatne

Top10 Links
· 1: Polski Związek Jeździecki
· 2: Volta
· 3: Santer
· 4: Master Jang
· 5: Stanówka

Na forum

Pomysły i podpowiedzi dla Szefa stajni! :)
 Zawody mikołajkowe :)
 Wewnątrzwsiowe Kociałkowe Zawody Mikołajkowe 2009
 rysunki koni (i nie tylko) na zamówienie
 Informacja
 Inne stajnie niż Kocia...Piszcie jakie znacie.....
 Dzierżawa/sprzedaż kuca sportowego
 Wakacje w KG;]
 kto jedzie na weekend majowy
 Blogi KONIKOWE

Kociałkowe forum

Kociałkowa: Forum dyskusyjne

www.kocialkowa.pl :: Zobacz temat - Pomysły i podpowiedzi dla Szefa stajni! :)
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Pomysły i podpowiedzi dla Szefa stajni! :)
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kocialkowa.pl Strona Główna -> O stajni! :)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Admin
Administrator Strony
Administrator Strony

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 09:40    Temat postu: Pomysły i podpowiedzi dla Szefa stajni! :) Odpowiedz z cytatem

Kierowanie stajnią wbrew pozorom nie jest łatwym zadaniem. Dlatego proponuję, żeby każdy kto ma jakiś pomysł na to, żeby w już fajnej i lubianej stajni było jeszcze fajniej, tym pomysłem podzielił się ze wszystkimi. Szef stajni będzie czuł wtedy "presję"! Smile
Wypowiedzi obraźliwe, niestosowne, bezmyślne i dokuczliwe będą usuwane, bo ideą tego tematu jest "co można zrobić, żeby było lepiej", a nie, żeby komuś dokopać! "Nasza" stajnia ma potencjał i trzeba go wspólnymi siłami wykorzystać!
No to piszcie! Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Aga
Gaduła ;-)
Gaduła ;-)

PostWysłany: Czw Sty 07, 2010 22:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Organizacja zawodów,ot co! Razz Bo wszyscy wiemy, że MOŻNA. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kosowata
Gość

PostWysłany: Sob Sty 30, 2010 15:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tablica z krędą, żeby w postaci tabelki można było wpisać, kto będzie na hali o danej godzinie:)
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Nie Sty 31, 2010 15:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kosowata napisał:
tablica z krędą, żeby w postaci tabelki można było wpisać, kto będzie na hali o danej godzinie:)

Niezły pomysł. Może pomógłby uniknąć "korków" na hali. Very Happy
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pon Lut 01, 2010 22:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

łe lepiej z pisakami, będzie nowocześnie Very Happy hehe.
ale nie tablica b.d pomysł.
Powrót do góry
Aga
Gaduła ;-)
Gaduła ;-)

PostWysłany: Pon Lut 08, 2010 22:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u nas w stajni takowa rozpiska funkcjonuje i jest zdecydowanie korzystna. Wink fakt faktem-nie wszyscy jej przestrzegają,ale co tu dużo wymagać.. Razz
Powrót do góry
Admin2
Administrator Strony
Administrator Strony

PostWysłany: Sob Lut 13, 2010 21:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aga napisał:
u nas w stajni takowa rozpiska funkcjonuje i jest zdecydowanie korzystna. Wink fakt faktem-nie wszyscy jej przestrzegają,ale co tu dużo wymagać.. Razz

Nie przestrzegają? W jakim sensie?
Myślę, że nie o to chodzi, żeby przy pomocy tablicy "rezerować" sobie halę, ale o to, żeby każdy wiedział co go o danej godzinie na hali czeka i z kim przyjdzie mu jeździć... Smile

Ostatnio zmieniony przez Admin2 dnia Pon Lut 15, 2010 21:18, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Aga
Gaduła ;-)
Gaduła ;-)

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 17:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aa rozumiem,ale to w takim razie u nas funkcjonuje bardziej tablica z "rezerwacją" hali. Wink niestety-w Kicinie nie dysponujemy dużą halą więc na naszą wjeżdżają max.4 konie.
Powrót do góry
olek
Gość

PostWysłany: Pon Lut 22, 2010 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja myślę że na lato przydałaby się porządna myjka.
Wiem, że konie szkółkowe są nauczone do grzecznego stania. Jednak kiedy dzieci same je kąpią itp, to przydałby się jakies rury, żeby można było konia przywiązać jak w stanowisku.
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sro Lut 24, 2010 16:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myjka, która jest nie jest taka zła. W ścianie znajduje się uchwyt do wiązania konia. Na pewno jednak trzeba udrożnić studzienkę odpływową, bo tworzą się gigantyczne kałuże. Wink
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sob Lut 27, 2010 13:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No w sumie tak, ale uważam że troszkę bezpieczniejsze to by było. Dziecko za rurą i nie grozi mu przyciśnięcie do ściany przez konia Laughing
Powrót do góry
gość
Gość

PostWysłany: Pon Mar 08, 2010 18:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę że dobrym pomysłem byłoby też żeby kuce które często chodzą miały swój sprzęt( wliczam też do tego szczotki do czyszczenia) w jednej stajni widziałam, że każdy koń miał swój numer i na swoje miejsce odkładało się siodło, ogłowie i woreczek ze szczotkami. Było już tyle pomysłów aby zrobić porządek w stajni (naklejanie na siodła imion koni, imiona nad wieszakami etc.) ale to i tak niewiele dało. Nie dość że siodlarnie trzeba by było sprządać raz na miesiąc ( a nie raz na tydzień) to jeszcze było by higieniczniej bo lepiej jak każdy koń ma swoje szczotki. Dobrze byłoby gdyby siodła zostały oddane do rymarza bo stan niektórych z nich jest fatalny. Miło by było żeby na jedno siodło przypadały 2 konie a nie 4... ale chyba tak nigdy nie będzie ;/
Powrót do góry
MARTA
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: Pią Mar 12, 2010 20:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myślę że najlepszym pomysłem na dzień dzisiejszy było by zrobienie pastwiska i żeby konie mogły sobie wychodzić co dziennie na dwór, bo oprócz okulinka wiosną trawka też by się koniom przydała Wink.
Mam jeszcze jeden pomysł: otóż myślę że dużo osób było by zadowolonych z myjki i mini solarium w stajni. Nasuwa się pytanie gdzie to miało by powstać? Sądzę że tam gdzie były króliki.
Gość myślę że szczotkami to może być problem bo wtedy każdy koń szkółkowy musiał mieć swoje szczotki i swój woreczek a jest ich jednak sporo. Pomysł nie jest zły bo w stajni w której czasami jeżdżę tak jest lecz tam jest o połowę mniej koni i stajnia jest bardziej kameralna.
To tyle ode mnie mam nadzieję że swoim pierwszym pomysłem w tym poście nie zbudzę zbyt wielkich kontrowersji wśród pewnych osób.

Ostatnio zmieniony przez MARTA dnia Sob Mar 13, 2010 19:07, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Admin
Administrator Strony
Administrator Strony

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 17:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MARTA napisał:
Mam jeszcze jeden pomysł: otóż myślę że dużo osób było by zadowolonych z myjki i mini solarium w stajni. Nasuwa się pytanie gdzie to miało by powstać?

Marta, poszłaś "po bandzie" z tym solarium. Myślę, że pytanie "gdzie" to pikuś, przy pytaniu "za co"... Smile
Powrót do góry
MARTA
Stały bywalec
Stały bywalec

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 19:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Adminie myślę że pieniądze by się znalazły tylko trzeba nimi odpowiednio gospodarować Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.kocialkowa.pl Strona Główna -> O stajni! :) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: