| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Admin Administrator Strony

|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 09:40 Temat postu: Pomysły i podpowiedzi dla Szefa stajni! :) |
|
|
Kierowanie stajnią wbrew pozorom nie jest łatwym zadaniem. Dlatego proponuję, żeby każdy kto ma jakiś pomysł na to, żeby w już fajnej i lubianej stajni było jeszcze fajniej, tym pomysłem podzielił się ze wszystkimi. Szef stajni będzie czuł wtedy "presję"!
Wypowiedzi obraźliwe, niestosowne, bezmyślne i dokuczliwe będą usuwane, bo ideą tego tematu jest "co można zrobić, żeby było lepiej", a nie, żeby komuś dokopać! "Nasza" stajnia ma potencjał i trzeba go wspólnymi siłami wykorzystać!
No to piszcie!  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aga Gaduła ;-)

|
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 22:48 Temat postu: |
|
|
Organizacja zawodów,ot co! Bo wszyscy wiemy, że MOŻNA.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kosowata Gość

|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 15:11 Temat postu: |
|
|
| tablica z krędą, żeby w postaci tabelki można było wpisać, kto będzie na hali o danej godzinie:) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość

|
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 15:32 Temat postu: |
|
|
| kosowata napisał: | | tablica z krędą, żeby w postaci tabelki można było wpisać, kto będzie na hali o danej godzinie:) |
Niezły pomysł. Może pomógłby uniknąć "korków" na hali.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość

|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 22:06 Temat postu: |
|
|
łe lepiej z pisakami, będzie nowocześnie hehe.
ale nie tablica b.d pomysł. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aga Gaduła ;-)

|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 22:26 Temat postu: |
|
|
u nas w stajni takowa rozpiska funkcjonuje i jest zdecydowanie korzystna. fakt faktem-nie wszyscy jej przestrzegają,ale co tu dużo wymagać..  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Admin2 Administrator Strony

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 21:45 Temat postu: |
|
|
| Aga napisał: | u nas w stajni takowa rozpiska funkcjonuje i jest zdecydowanie korzystna. fakt faktem-nie wszyscy jej przestrzegają,ale co tu dużo wymagać..  |
Nie przestrzegają? W jakim sensie?
Myślę, że nie o to chodzi, żeby przy pomocy tablicy "rezerować" sobie halę, ale o to, żeby każdy wiedział co go o danej godzinie na hali czeka i z kim przyjdzie mu jeździć... 
Ostatnio zmieniony przez Admin2 dnia Pon Lut 15, 2010 21:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Aga Gaduła ;-)

|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 17:02 Temat postu: |
|
|
aa rozumiem,ale to w takim razie u nas funkcjonuje bardziej tablica z "rezerwacją" hali. niestety-w Kicinie nie dysponujemy dużą halą więc na naszą wjeżdżają max.4 konie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
olek Gość

|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 19:12 Temat postu: |
|
|
ja myślę że na lato przydałaby się porządna myjka.
Wiem, że konie szkółkowe są nauczone do grzecznego stania. Jednak kiedy dzieci same je kąpią itp, to przydałby się jakies rury, żeby można było konia przywiązać jak w stanowisku. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość

|
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 16:33 Temat postu: |
|
|
Myjka, która jest nie jest taka zła. W ścianie znajduje się uchwyt do wiązania konia. Na pewno jednak trzeba udrożnić studzienkę odpływową, bo tworzą się gigantyczne kałuże.  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gość

|
Wysłany: Sob Lut 27, 2010 13:48 Temat postu: |
|
|
No w sumie tak, ale uważam że troszkę bezpieczniejsze to by było. Dziecko za rurą i nie grozi mu przyciśnięcie do ściany przez konia  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
gość Gość

|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 18:08 Temat postu: |
|
|
| Myślę że dobrym pomysłem byłoby też żeby kuce które często chodzą miały swój sprzęt( wliczam też do tego szczotki do czyszczenia) w jednej stajni widziałam, że każdy koń miał swój numer i na swoje miejsce odkładało się siodło, ogłowie i woreczek ze szczotkami. Było już tyle pomysłów aby zrobić porządek w stajni (naklejanie na siodła imion koni, imiona nad wieszakami etc.) ale to i tak niewiele dało. Nie dość że siodlarnie trzeba by było sprządać raz na miesiąc ( a nie raz na tydzień) to jeszcze było by higieniczniej bo lepiej jak każdy koń ma swoje szczotki. Dobrze byłoby gdyby siodła zostały oddane do rymarza bo stan niektórych z nich jest fatalny. Miło by było żeby na jedno siodło przypadały 2 konie a nie 4... ale chyba tak nigdy nie będzie ;/ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MARTA Stały bywalec

|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 20:10 Temat postu: |
|
|
Myślę że najlepszym pomysłem na dzień dzisiejszy było by zrobienie pastwiska i żeby konie mogły sobie wychodzić co dziennie na dwór, bo oprócz okulinka wiosną trawka też by się koniom przydała .
Mam jeszcze jeden pomysł: otóż myślę że dużo osób było by zadowolonych z myjki i mini solarium w stajni. Nasuwa się pytanie gdzie to miało by powstać? Sądzę że tam gdzie były króliki.
Gość myślę że szczotkami to może być problem bo wtedy każdy koń szkółkowy musiał mieć swoje szczotki i swój woreczek a jest ich jednak sporo. Pomysł nie jest zły bo w stajni w której czasami jeżdżę tak jest lecz tam jest o połowę mniej koni i stajnia jest bardziej kameralna.
To tyle ode mnie mam nadzieję że swoim pierwszym pomysłem w tym poście nie zbudzę zbyt wielkich kontrowersji wśród pewnych osób.
Ostatnio zmieniony przez MARTA dnia Sob Mar 13, 2010 19:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Admin Administrator Strony

|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 17:52 Temat postu: |
|
|
| MARTA napisał: | | Mam jeszcze jeden pomysł: otóż myślę że dużo osób było by zadowolonych z myjki i mini solarium w stajni. Nasuwa się pytanie gdzie to miało by powstać? |
Marta, poszłaś "po bandzie" z tym solarium. Myślę, że pytanie "gdzie" to pikuś, przy pytaniu "za co"...  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
MARTA Stały bywalec

|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 19:09 Temat postu: |
|
|
Adminie myślę że pieniądze by się znalazły tylko trzeba nimi odpowiednio gospodarować  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|